Pieter | 2 Aug 2021

Daar komt ie weer: onze GAST / NIEUWE LEDEN TOERTOCHT

De KLAVER VAN MARIAHEIDE.

Wie graag kennis wil maken met fietsen in onze toerclub is van harte welkom op 29 augustus. Samenkomst om 9 uur bij het speelveldje aan de Eikenwal. Indien nodig wordt er uitleg gegeven over toerfietsen en het fietsen in de groep. (Valhelm is verplicht, denk aan een gevulde bidon en een banaantje.)

Daarna fietsen we een tocht van circa 60 km onder begeleiding van een aantal leden van de club. Rond 11.15 uur zijn we terug. De andere toerrijders rijden een eigen tocht.

De koffie, of een ander drankje staan klaar op de Eikenwal 2, ook voor belangstellenden die even willen komen kijken.

Als je als gastrijder mee wil fietsen, dan GRAAG BIJTIJDS opgeven bij:

  • Pieter v.d. Berg; 0413 - 342520; 06-80095718 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OF
  • Piet de Koning; 0413 - 365350; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

01-aug-2021 | Henk

Dit weekend met wisselvallig weer is de tocht op zaterdag naar Slot Loevestein niet gefietst. Op zaterdag stond er een stevige wind en het regende bij de starttijd, dus logisch dat er weinig animo was. 

Op zondag was het weer beter, en om te fietsen prima. Mooi ritje gefietst naar Oostelbeers en de pauze gehad bij “De Hut” in Wintelre. In totaal 26 enthousiaste TCM-fietsers. De B-groep had nog een lek bandje in het zicht van de haven. De C-groep had een gebroken ketting, dat wordt moeilijker om te repareren of te vervangen.

Benieuwd naar de tussenstand kilometervreter ? Kijk dan snel hier

 

28-jul-2021 | Henk

Zaterdag a.s. 31 juli staat Fort Vuren ( was Slot Loevestein ) op de kalender. Echter het pontje bij Loevestein vaart via Woudrichem naar Vuren, de wachttijden en omvaartijd zijn daar voor ons te lang. Daardoor fietsen we niet langs Slot Loevestein maar via de brug over de Merwede bij Gorinchem, de rit wordt dan 140 km. 

De rit in gpx-formaat en een foto van de route zijn bijgevoegd.

Een pauze: 

Fort Vuren na circa 75 km 

2e pauze? 

Het pontje over de Maas bij Alem ligt na 107 km op onze route. Mooi de tijd voor een banaantje en een pauze. 

Hopelijk zien we jullie op zaterdag.

27-jun-2021 | Henk

Zaterdag hebben we een nieuwe tocht van 178 km naar de Biesbosch gefietst met 11 man. De tocht is gekomen in de plaats van Montferland. Een plezierige en mooie tocht bij goed weer over de dijken en terug via de Loonse en Drunense Duinen. 

Zondag zaten we ook in de Bommelerwaard maar ging het richting Zaltbommel en via Lith terug naar de Hei. Ton en Frank hebben zich de eerste circa 40 kilometer waarschijnlijk  goed thuis gevoeld.

25-jul-2021 | Henk

De rit naar Alverna en naar Maasland is vandaag gefietst. Grote opkomst en prima fietsweer maar  het regende lekke banden. De A-groep bleef bespaard, de B-groep 5 lekke banden en de C-groep 1 lekke band.

 

22-jun-2021 | Henk

Zaterdag a.s. 26 juni fietsen we de tocht van 177 km naar de Biesbosch. Het is een nieuwe TCM-route, maar “hoe loopt die route dan”?  De route loopt globaal zoals hieronder is beschreven en is als gpx-bestand bijgevoegd. Voor degene die het gpx-bestand niet kunnen openen is ook een foto van de route bijgevoegd.

Globale route: 

Mariaheide-  Heibloemsedijk- sluis Maximakanaal- Hedel - Ammerzoden- Well- Nederhemert Zuid-  Aalburg-   Veen 50 km -   Woudrichem-  Werkendam 70 km - Pauze: 80 km Jachthaven Werkendam

Biesbosch Museumeiland-     Werkendam 95 km -    Hank- Raamdonksveer 110 km - ’s-Gravenmoer- De Moer-    Pauze: 130 km Loon op Zand-   Giersbergen- Cromvoirt- Vught- Schijndel- Heeswijk- 177 km Mariaheide.

We hebben 2 pauzes gepland:

De 1e pauze is op circa 80 km

Jachthaven te Werkendam: café Van Oversteeg

De 2e pauze is op circa 130 km 

Plaats: Loon op Zand 

We hopen jullie voldoende nieuwsgierig te hebben gemaakt en misschien tot zaterdag.